2015. szeptember 2., szerda

Vicces hirdetés

A szakemberek szerint, ne tessék vicceskedni, ez itten nem humorfesztivál, hanem komoly ingatlanpiac. Itten nem divat az öncélú vicceskedés.
Valóban. Olyan komoly, hogy nemegyszer, azaz nem egyszer, sírva fakadtam már eladás közben. Komolyan. Azonban kedves - legfőképpen budapesti - ingatlaközvetítők! Ha egy kicsikét a dolgok mélyére néznének és nemcsak a fővárosunk bizonyos kerületeinek határáig, talán nem lennének ennyire szigorúak, elítélőek a vicces hirdetések alkotóival.
Van, amikor az ember fia vagy éppen lánya, megírja a konszolidált hirdetését, minden lényegeset beleírva, feladja  és vár. Aztán vár. És még mindig vár. Közben telnek, múlnak a napok. Szó szerint a kutyát se érdekli a hirdetése. Hiába a fizetős keretezés, kiemelés, arany, bronz, meg ki tudja milyen csicsázás, előresorolás, semmi nem történik.  

Majd átnézve a több száz irományt, mások hirdetéseit, rájön, 12 egy tucat. Sokszor még az ár se különbözteti meg a többitől. Legfeljebb a képek, de aki úgy fotóz, mint én...Ezek után gondol egy merészet, stílust vált, humorosabbra fogja a szöveget. Kockáztatva, hogy csak úgy, öncélúan vicces legyen. Annak ellenére, hogy nem celeb és nem is egy nagy márka. Csak egy állampolgár, aki a rosszból is kihozza a jót és próbálkozik.
Ráadásul 50 % esélye van, hogy eladja és 50 %, hogy nem.

Sőt, még azzal is megpróbálkozna, hogy 10-20 ezer forintos téglajegyet árul és a kívánt összeg elérésekor sorsolásra bocsájtja otthonát. De nem teszi, mert "hülye azért nem vagyok", tisztában van vele, a hatályos Btk. szerint csúnya-csúnya büntiben lenne része. Mondjuk az otthon kérdése megoldódna egy rövid időre...