2015. szeptember 2., szerda

Pörög a piac

Mármint az ingatlanpiac. Valahol biztosan. Mondjuk Budapesten. Ott kétségtelenül. De ez nem jelenti azt, hogy máshol is. Nevezetesen vidéken. Főként Észak- és Kelet Magyarországon. Még a nagyobb városokban csak-csak megmoccan némi tulajdonos vándorlás a kisebb lakások esetében, ám alapvetően csend, nyugalom honol.
Én legalábbis nem vettem észre, hogy az eladó házam miatt felváltva fogadnám az érdeklődőket telefonon és személyesen. Ráadásul már augusztus utolsó napjaiban járunk, "vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak", a nyaraló vendégek is hazautaztak az iskolakezdésre és még az utcáról beeső, vásárlónak álcázott "csakúgynézelődökmertesikazeső" pofátlanok száma is jelentősen megcsappant.

Állítólag vége van a válságnak és dől a lé, két kézzel szórják a megspórolt pénzüket az emberek ingatlanvásárlásra. Mert a sok banki botrány miatt legfeljebb az otthoni széfben, a nagymama alatt tartják még megtakarításaikat. De inkább lakást, házat vesznek. Ezért aztán rotyog, forr, egyenesen bugyborékol az ingatlanpiac.


Ráadásul itt a CSOK! Akár 3.250.000 Ft-is igényelhető! Akár. Csak nem árt tisztázni, hogy mit is takar az akár. Mondjuk kapásból 4 utódot, szerencsések (?) esetében 4 magzatot. És a többi kritériumról még nem is beszéltem, de biztos lehetsz benne, az összeg csökken. Máris ott tartunk, "csókol anyád, Pityu!"


A lényeg, budapesti ingatlanszakértők szerint dübörög a biznisz. Akik közül néhány amúgy csak és kizárólag budapesti ingatlanok eladását vállalja. De azt három hónapon belüli eredményességgel teszi.
Tudjuk, van BUDAPEST , valamint vidék és vidékebb. A vidék várost takar, a vidékebb pedig minden másat.
Nos, ezeknek a közhelyeket, lózungokat harsogó emberkéknek ajánlanám, jöjjenek vidékre és vidékebbre - ismétlem: Észak- és Kelet Magyarországra - rájönnek itt mit jelent a pörgés. A három hónapról pedig álmodni se fog már.
Azért megjegyezném, tisztelet a kivételt jelentő fővárosi ingatlanszakértő(k)nek! De ő(k) meg vagy vidéki, esetleg vidékibb származású :-)
Ám a lényeg, a házamat tuti nem adja el 3 hónapon belül egyikőjük se!