2015. szeptember 2., szerda

Eladó tengerre néző ház...

"...HELYETT, utcára és parkosított udvarra néző, nem hagyományos homlokzatú ikerház fele, néhány berendezéssel, friss levegővel, madárcsicsergéssel eladó Hajdúszoboszlón. Per-, hitel-, csótány és kosz mentes. A szinteltolásos ház falazata fix, de építésszel való egyeztetés után egyes részek mobilizálhatóak vagy likvidálhatóak. Így momentán a biztos alapon nyugvó falazat közel 120 négyzetméteren tartalmaz: garázst, amerikai konyhás nappalit, 2 fürdőszobát WC-vel, vendég mosdót, 3 hálót, közlekedőket (melyek nevükkel ellentétben helyben maradnak) és egy reggeltől estig napfényes teraszt. Ha télen még kevesebbet akarsz fűteni és nyáron hűteni a klímaváltozás miatt, szigeteltethetsz, mert az energetikai besorolása B. Egyetlen hátránya, hogy még nem mondtad azt : megveszem, kell nekem. Ezért keress bátran! Unatkozók, lakberendezési ötletet gyűjtögetők kíméljenek. "

Szól a saját hirdetésem. Ami az első körben kiverte bizonyos embereknél a biztosítékot, mert sorra jöttek, mentek a beírkálások, mely szerint megtévesztő a cím. Napok után az egyik hirdetési portáltól is, pedig a szűrést követően gond nélkül átengedték. (Gondolom megunták a hibajelzéseket.) Szövegkörnyezetből kiragadva talán megtévesztő. Miután azonban a hirdetésfeladásnál gondosan bejelölöm; Hajdú-Bihar Megye, Hajdúszoboszló, családi ház eladó és ráadásként a leírásban kiabálva kiemelem, hogy HELYETT, nem tudom mi a megtévesztő.
 
Talán a leendő vásárló tényleg tengerparti házat keresett, csak "véletlenül" mellé kattintott és mégis a hajdúszoboszlói kínálatot kezdte böngészni. Vagy a földrajzi ismeretekben bővelkedő mindentudó olvasó nem tudta eldönteni, akkor melyik tengerpartról van szó. Vagy nem tudom.
Mindenesetre nyelvészek és földrajz tudósok kedvéért, már a címben is pontosítva jeleztem : Tengerre néző kertes ház Helyett. Legnagyobb bánatomra, a harsogó HELYETT formátumot nem engedve. Sebaj, ez is borzolja a kedélyeket!
És mielőtt megkérdeznéd, az említett felületeken (melyek nevét nem írom ki,mivel nem fizetnek a reklámozásért)  az ár és elérhetőség is meg van jelölve. Neked elárulom ismét: 22.5 millió Forint, kulipintyo8b@gmail.com.